Hos Svensk Kassaservice på Gotland är man inte informerad om hur man ska hantera trängselskatten

ETER tisdag 10 januari

Knepigt att betala trängselavgifter på Gotland
Numera ska man ju betala avgift om man kör i Stockholms innerstad och för att betala den här avgiften ska man vända sig till en bank, Pressbyrån eller Seven Eleven. Men frågan är hur man gör som gotlänning när man är på väg hem till båten? Kan man köra genom en biltull och sen betala avgiften när man kommer till Gotland?
Det är inte helt lätt. Tomas Ardin har försökt...

Reporter tomas.ardin@sr.se


Kommunen vill helst flytta till P18
Det finns ju förslag på att kommunens förvaltningar ska flytta till P18-området. Idag fick politikerna en genomgång av läget när kommunstyrelsens arbetsutskott hade möte.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Ovanligt med punkteringar på flygplan
Vid niotiden i morse blev det fullt pådrag på Arlanda när ett av Skyways flygplan på väg till Visby rapporterade att man nog hade fått punktering strax efter att de lyft. Planet fick vända tillbaka till Arlanda och kunde så småningom landa utan problem. Men hur vanligt är det då att det här inträffar? Vi pratade med en gotländsk pilot om det här...

Reporter patrik.widegren@sr.se


Nytt vandrarhem i Havdhem
Det ska bli ett nytt vandrarhem i Havdhem. Gotlands lantbruksmuseum i Havdhem har fått ärva mangårdsbyggnaden till museet. Nu vill museet göra ett vandrarhem av fastigheten. Jens Eriksson är en av eldsjälarna bakom idén.

Reporter tommy.lundberg@sr.se


Möt en av Gotlands bästa ryttare
Nu ska vi få träffa en av Gotlands mest framgångsrika idrottare, ryttaren Ida Larsson. Hon finns numera i Tyskland där hon både arbetar med hästar och tränar själv. I samband med julledigheten träffade vi henne för att prata om hennes hästintresse. Så här säger Ida Larsson själv hur det började en gång i tiden.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".