Anders Pettersson är missnöjd med Södervärnshallen

ETER onsdag 11 januari

Ny kritik mot Södervärnshallen - nu har mattan släppt 
Golvet i Södervärnshallen i Visby är uselt. I samband med sm-slutspelet i basket förra året riktades mycket kritik mot underhållet och statusen på Södervärnshallen.
Den kritiken växer nu när det visar sig att golvmattan börjar släppa. På minst tre ställen har mattan släppt och gett upphov till bubblor på den annars plana ytan. Det här retar basketlaget Visby Ladies tränare Anders Pettersson.

Reporter patrik.widegren@sr.se


Avgifter kan stoppa färdtjänstresor till flyget
Den första februari börjar luftfartsverket att ta ut avgifter för taxibolag som bedriver verksamhet vid landets flygplatser. Men Gute Taxi, som bland annat kör färdtjänstresor åt Gotlands kommun, vill inte betala avgiften, och därför kan det problem för de som vill åka med färdtjänst till flyget.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Han är bäst på Gotland i matematik
Sune Levin heter en kille som är bättre än de flesta på matematik. Ingen kan räkna så bra som 14-årige Sune. Åtminstone inte nån i hans ålder på Gotland. Nu ska han tävla mot andra elever i landet som är i hans nivå när det gäller matte.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Kleiv pa - kurs för nya gutar
För tredje året finns det en kurs där nyinflyttade gotlänningar ska få lära sig mer om Gotland. Den här speciella utbildningen hålls på folkhögskolan i Hemse och leds av Calle Brobäck.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Tävling i Taube
”Taubebataljen” heter en tävling som handlar om vem som kan sjunga Evert Taube-melodier bäst. Tävlingen hålls ikväll men vi ska redan nu få ett smakprov hur det kan låta och få svaret varför man arrangerar en sådan här tävling.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".