1 av 3
Massor av bussar. Idag utökas turerna i kollektivtrafiken.
2 av 3
Tommy Gardell (s) hoppas på fler bussresenärer
3 av 3
Per-Johan Fernström är chef för beroendeenheten

ETER måndag 16 januari

Fler ska välja bussen
Från och med måndagen finns det 130 fler turer att välja på i kollektivtrafiken. Gotlands kommun satsar mer pengar för att få fler att välja bussen. Här hör ni några reaktioner från resenärer och Tommy Gardell (s) beskriva varför man gör den här satsningen

Reporter patrik.widegren@sr.se

Reporter tomas.ardin@sr.se


Besviken säger han upp sig
Jonas Pettersson gör sin sista vecka som bokbussbibliotekarie. Han är besviken på kommunen som arbetsgivare. Ständiga nedskärningar och en känsla att kommunen inte tar hans jobb på riktigt allvar. 

Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Gifter i Fide
Marken vid gamla Fidesågen är förorenad av giftig arsenik och dioxin. Det visar en undersökning som just blivit klar. Det är inte lika förorenat som myndigheterna först trodde, men det är ändå viktigt att sanera områdetmed tanke på miljön och de som bor vid Burgsviken. Varje år delar Naturvårdsverket ut pengar till den här typen av saneringar och på länsstyrelsen hoppas Mattias Vejlens att de ska få bidrag.

Reporter jonas.neuman@sr.se


Polisens fyllecell får avlastning

Vad händer om du är så full att du inte kan ta hand om dig själv? Ja, i de fall då du har turen att hittas av polisen så har fyllecell hittills varit det troligaste alternativet. Men i sommar, då öppnar kommunen en ny lokal där man ska kunna nyktra till under ordnade former. 
Eter hakade på idag då den nya tillnyktringsenheten visades upp.

Reporter patrik.widegren@sr.se

Panelen...
...Hittar du i menyn till höger

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".