Konstnären Bengt Lindström (inte mannen på bilden) ställer ut i Visby

ETER tisdag 17 januari

Världsberömd konstnär ställer ut i Visby
I helgen startade en utställning i Visby med den världsberömde konstnären Bengt Lindström. I vanliga fall ställer han ut i New York, Paris eller nån annan konstmetropol, men nu finns en utställning i Visby.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Destination Gotlands vd anhållen
Destination Gotlands vd Sten-Crister Forsberg har anhållits av åklagare misstänkt för grovt bedrägeri. Bolaget Destination Gotland misstänks för att ha tagit emot för mycket pengar från staten när hamnarna byggdes om. Det är finns inga klara besked om några exakta summor, men det har idag pratats om summor från 20 till 50 och 100 miljoner kr som bolaget ska ha fått för mycket. 
Idag gjorde polisen en husrannsakan vid kontoret i Visby hamn, och strax därefter var Eter på plats.

Reporter patrik.widegren@sr.se


Ägaren till Destination Gotland, Rederi AB Gotland, skriver i ett pressmeddelande att man nu hoppas på en snabb utredning för att få frågan ur världen.
Erik D Nilsson, är styrelseordförande för Destination Gotland, så här säger han angående dagens anklagelser mot Sten-Crister Forsberg.

Reporter tommy.lundberg@sr.se


Ny konsumentvägledare på Gotland
Alla missbelåtna konsumenter får nu en ny person att vända sig till - Leif Ajpe. Det är han som ska bli ny konsumentvägledare på Gotland.
Idag är han ekonomichef på Kultur- och fritidskontoret och är, om han får säga det själv, en ”medveten konsument”. Men så värst stor erarenhet av rådgivning, vägledning åt andra har han inte. Han skall börja med att gå vissa kurser, säger han...

Reporter katarina.hedstrom@sr.se


Inga lediga lägenheter
Det finns inga lediga hyreslägenheter hos bostadsföretaget Gotlandshem. 
Speciellt i Visby kan man få vänta många år innan man får ett erbjudande om lägenhet. De kortaste köerna finns i Hemse och Stånga.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


Vad innebär bostadsbristen för alla de nya jobb som ska flyttas hit? Statliga myndigheter ska flyttas till Gotland och skapa 600 nya jobb. Var ska alla bo?
Mats Andersson arbetar med kommunens s.k inflyttarservice, fyra personer som försöker hjälpa de som är intresserade av att flytta hit. Så här säger han om bostadsbristen.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Hassela fick balkan-besök
Under tisdagen var Serbien-montenegros socialminister på besök hos Hassela på Gotland. Lars Siggelin, chef för Hassela, berättar om besöket.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".