1 av 2
En av Gotlands kommuns nya miljöbilar
2 av 2
Teckenspråkstolken Eva Enblom och döva studenten Theresa Rönnholm

ETER fredag 20 januari

Nu har kommunen miljövänliga bilar
- men ingen etanol
Miljövänligare bilar blir allt populärare, inte minst eftersom de alternativa bränslen som finns ofta är billigare än bensinen som ju skjuter i höjden. Nu hoppar Gotlands kommun på tåget mot en bättre miljö genom att köpa in åtta miljöbilar. Idag leverades de första två, och vi fick oss en titt…


Talar med kroppen
 

Följ med till Högskolan på Gotland som i dagarna har anställd en teckenspråkstolk på heltid. Vår reporter Patrik Widegren fick träffa henne och en av de döva studenter som hon nu ska jobba tillsammans med.

Hur blir man teckenspråkstolk?
Eva Enblom berättar här:


Plus för långtidsarbetslösa
Det är stort intresse på Gotland för de så kallade plusjobben. Det handlar om att skapa jobb till de som har gått arbetslös under lång tid. Under två års tid kan man få ett jobb, med vanlig lön, men det får inte konkurrera med andra jobb.


Eter funderar....
Veckans största nyhet har varit de misstankar om brott som riktats mot ett rederi på Gotland.
Eter funderar kring hur det lät när rederichefen anhölls och hamnade i polishuset. 


Reagera på reportagen! Har du åsikter om de reportage som görs - hör av dig med dina åsikter. Ris, ros, tips eller annat.
eter@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".