ETER måndag 30 januari

Har du lyssnare åsikter om reportagen?
Glad, arg, besviken eller annat.
Skriv till oss.
eter@sr.se

Ersättningsjobb skapar ny utbildning
Efter nedläggningen av försvaret kommer en rad myndigheter att flyttas till Gotland som ersättningsjobb. För att klara rekryteringen till de nya arbetena startar idag en speciell utbildning för gotlänningar som vill söka de nya jobben.


Vattnet fortsätter läcka
De senaste dagarna har det läckt vatten både på södra och norra Gotland och misstanken är läckaget finns i fritidshus som ännu inte lokaliserats. Vattenverket i Hemse arbetar hårt för att hitta läckorna, säger driftsansvarige Lars-Eric Hansson.


Ansvaret för föräldrarna
Måndag kväll startar en serie föräldramöten på de gotländska skolorna där man ska prata om hur det är att vara tonårsföräldrar. Till det här mötet har kommunen anlitat två skådespelare som ska framföra några scener för att dramatisera hur det kan vara att ha ett barn i högstadiet.


Fler studentlägenheter trots minskat behov
Efter flera år av brist står det idag tomma studentlägenheter i Visby, vilket gör att vissa bostadsbolag tänker om och omvandlar sina studentlyor till vanliga lägenheter.
Men andra bolag gör tvärtom och bygger ännu fler.


Stoppa semlan i kylen
Det kom en fråga från en av Eters lyssnare som handlar om hur man ska förvara en semla utan att grädden blir gammal. Bagaren Håkan Jacobsson ger svaret.


Sällan är baggen tecknad
Under måndagskvällen delas det ut guldbaggar för bästa filmprestationer under det gångna året. Men det är sällan som den tecknade filmen hyllas lika mycket som den vanliga filmen. Vi uppmärksammar tecknad film genom ett besök på utbildningen i Visby - där man lär sig konsten att skapa tecknat. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".