Tony Hunt visar sina bilder

ETER fredag 3 februari

Förfallna hus blir konst
Fotografen Tony Hunt har dokumenterat gamla gotländska industribyggnader. Tanken från början var att det skulle bli en almanacka, men det hela slutade med en stor utställning. Eter har förhandstittat.


Länsteatern - en fars i vår
Under fredagen presenterades länsteaterns program för våren. Vårens gästregissör Judith Hollander ska exempelvis bjuda på en fars.


Zlatan vill vara säker
I maj kommer det svenska fotbollslandslaget till Gotland för att förbereda sig inför sommarens VM. Förbundet och polisen gör därför inspektioner av hotell och anläggningar för att se till att säkerheten för spelarna kan garanteras. 


Förslag på enklare förslag
I ett och ett halvt år har det funnits medborgarförslag på Gotland. Det infördes på försök för att vanliga gotlänningar skulle få mer att säga till om. Vem som helst får skriva ett förslag till politikerna i kommunfullmäktige och förslaget ska behandlas på samma sätt som om det kom från en politiker. Men det har funnits kritik mot att det tar alltför lång tid innan förslagen kommer till beslut, så därför vill regeringen nu ändra på reglerna för att det ska gå snabbare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".