Per Stefani är platschef på Nybergs och den som ska samordna snöröjningen på öns vägar.

ETER måndag 6 februari

Ligger i startgroparna
SMHI’s väderprognoser talar om snökaos under kvällen och natten. De som ska köra plogbilarna förbereder sig för en lång natt.


Tar saken i egna händer
Bristen på bostäder gör att de gotländska företagen tar egna initiativ för att hitta bostäder till sina anställda.
Svenska spel är ett exempel på företag som skapar nya arbetstillfällen, men det saknas bosstäder för de som vill flytta hit. Claes Tellman är kommunikationsdirektör.

Även inom Försäkringskassan försöker man hitta bostäder för de som söker anställning hos myndigheten. Inga-May Engberg är chef för Försäkringskassan på Gotland.


Får inget skadestånd
Sommaren 2004 utsattes fyra kvinnor för hot och kränkningar i samband med rånförsöket mot Svensk kassaservice i Visby. Men trots att kvinnorna har tilldömts skadestånd i Svea hovrätt, har de fortfarande inte sett till några pengar. 


Vanligare med barnmisshandel
Det är vanligare med barnmisshandel på Gotland än i övriga Sverige. Socialstyrelsen har sammanställt statistik över barnmisshandel i alla län i Sverige, och där hamnar Gotland förehållandevis högt i jämförelse med liknande områden.


Panelen...
...Hittar du i menyn till höger

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".