ETER onsdag 8 januari

På jakt efter nästa ärkebiskop
K-G Hammar ska avsluta sin tid som ärkebiskop och idag, genomfördes idag provval i svenska kyrkans stift runt om i landet. Syftet med provvalet är att sålla fram fem kandidater som sedan ska vara med i det slutgilitga valet om ungefär en månad, om att bli svenska kyrkans ärkebiskop.

Nu kan det vara slutputtat
Möjligheten att träna golf inomhus kan komma att försvinna från Gotland. Inomhusgolfens anläggning i Visby är till salu eftersom ägaren har svårt att få lönsamhet där. Ägaren, Sivert Sundell, skulle gärna önska att anläggningen blir kvar, men han är besviken på öns golfklubbar som han tycker verkar vara ointresserade av en inomhusgolf. Vi har besökt anläggningen idag och vi träffade några som använder inomhusgolfen vintertid.

Stora årskullar gör det svårare att komma in
Det är stor konkurrens om platserna för de som söker till gymnasiet och det gör att alla elever inte kommer att komma in på den utbildning de vill. Anledningen till det är att det är många elever i nian i år. Andra år när det är färre elever kan man komma in hur lätt som helst. Ska det vara så att möjligheten att komma in på en kommunal utbildning beror på hur många klasskamrater man har?

Snart blir det lokal-tv på Gotland
Lagom till midsommar hoppas lokala tv-kanalen Gotlandskanalen att de ska vara igång med sina sändningar. De har sändningstillstånd, teknik och utrustning - allt som fattas är ett avtal med statliga Terracom för att få ut sändningarna från Follingbo-masten. Bakom Gotlandskanalen står Gotland Interactive Park - GIP, som är ett samarbete mellan kommunen, högskolan, GEAB, Svenskaspel och Gotlandsbolaget. Mats Ola Rödén är chef för GIP:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".