1 av 2
Nu ska SOS-Helikoptern flygas även nattetid.
2 av 2
Mattias Olsson är tränare i När golfklubb.

ETER torsdag 9 februari

Ambulansen dras in i Slite nattetid när helikoptern ska köras dygnet runt
I april ska den nya ambulanshelikoptern börja användas även nattetid på Gotland. Det här innebär att helikopterpersonalen, som normalt är placerade hos den vanliga ambulansen i Slite på nätterna, kommer att flyttas in till Visby nattetid, och därmed så blir Slite utan en ordinarie ambulans på nätterna...


Kyrkan spricker
De gotländska kyrkorna håller på att gå sönder. Det är inte bara i Pisa som man kan visa upp lutande torn. Även på Gotland börjar tornen luta, men här handlar det om våra medeltida kyrkor som börjar gå sönder.


Alkoholdebatt
Ikväll ska det vara debatt kring alkoholpolitiken inom kommunen. Det hela startade när kommunalrådet Åke Svensson (s) vid ett tillfälle sa att kommunen tagit näringpolitisk hänsyn i ett alkoholärende. En krog på Gotland hade inte skött sig enligt reglerna, men Svensson tyckte ändå att krogägarna skulle få fortsatt tillstånd eftersom det är värdefullt för bygden att krogen finns.


I När kan man snart golfa inomhus
Det som inte fungerar i Visby går bra i När.
Igår kunde vi berätta om att inomhusgolfen i Visby riskerar att läggas ned eftersom ägaren inte kan få lönsamhet i anläggningen. Öns golfklubbar utnyttjar inte anläggningen så ofta och det gör att det inte finns ekonomi att driva den längre. Men i När verkar det finnas tillräckligt många golfintresserade - där byggs just nu en inomhusanläggning som ska innehålla både en driving range och en övningegreen för golf. Mattias Olsson är tränare i När golfklubb.
Eters Tomas Ardin träffade honom vid ett gammalt potatislager vid Gangvide i När.


En förtrollad natt
Igår var det premiär för teaterföreställningen ”En förtrollad natt” på galleriteatern i Visby. Radio Gotlands kulturreporter Eva Sjöstrand var naturligtvis på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".