Stockholmsbröd. Håkan Jakobsson och Eskelunds satsar nu i Storstaden.

ETER fredag 10 februari

Bageri på frammarsch
Om du är stockholmare och har längtat efter lite färskt gotländskt bröd, så är väntan snart över. Eskelunds bageri i Visby har nu, efter flera års arbete äntligen hittat en grossist som kan ta emot deras bröd och distribuera det i Stockholm. På sikt kan det här innebära fler arbetstillfällen på ön.


Tack, för vadå?
Gotlands kommun visade ett ekonomiskt plusresultat med dryga 80 miljoner kr förra året. Det tyckte kommunalrådet Jan Lundgren (s) var så bra att han skrev ett brev till alla drygt 7000 kommunanställda och tackade för att de hjälpt till att spara. Men tackbrevet verkar inte ha fungerat särskilt bra. Anna Ulmstedt arbetar på Södervärnsskolan i Visby och hon blev bara irrriterad.


Eenfeldt talar ut
Här kan ni höra författaren Marie Eenfeldt som blev knäckt av massmedia, politiska utspel och tasksparkar från alla håll. Eenfeldt fick i uppdrag att skriva en bok som Folkhälsoinstitutet skulle dela ut till ungdomar i hela landet. När boken var klar blev den hyllad på olika sätt, men sen hände nåt som förändrade allt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".