ETER torsdag 16 februari

 

Konkurrensen hårdnar i stugbranschen
För bara drygt en vecka sedan berättade Eter att de stora företagen inom turistnäringen går ihop i en gemensam hemsida för att marknadsföra Gotland, bland annat dess stugor.  Men nu meddelar Pigge Werkelin, vars Kneippbyn var en av delägarna i marknadsföringen, att han startar en egen hemsida där man ska också ska kunna boka stugor. Projektledare för den nya sidan är Roine Andersson.

Reporter tomas.ardin@sr.se

 

En av tre är underkända
Var femte elev i årskurs 9 på Gotland saknar betyg i svenska, engelska och matte. På Solbergaskolan i Visby är det under tio procent av eleverna som saknar betyg i kärnämnena, men på Lännaskolan i Slite är det var tredje elev som inte klarar av studierna. Eter har besökt Lännaskolan.

Reporter karin.hallsten@sr.se

 

Operation på löpande band
Den här veckan är det en så kallad operationsvecka på Visby lasarett, för att kommunen ska uppfylla kravet på vårdgarantin - att alla ska få hjälp inom tre månader. Nu görs det bröstoperationer. och sjukhuset har kallat in specialläkare för att under veckan operera så mycket det bara går.
Men fokuseringen på bröstoperationer innebär inte att andra akuta operationer ska bli lidande, säger Eva Orusild som är verksamhetschef på lasarettets kirurgklinik.

Reporter karin.frimodig@sr.se

 

Efter en månad med senare bussar
Nu har det gått en månad sedan kollektivtrafiken utökade sina bussturer. Men än så länge är det för tidigt att dra några slutsatser, tycker busschauffören Rune Bäckström.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".