ETER fredag 17 februari

 

Nu ska människan i centrum på Stora Karlsö
Stora Karlsö är nog för många gotlänningar friluftsliv och makalösa natur upplevelser. Men nu ska också människans historia bli en lika viktig del för öns besökare. Med anledning av det här hölls på freadgen ett kulturhistoriskt seminarium på Almedalsbiblioteket. Lennart Lindgren som är ordförande i Karlsö jagt och djurskyddsförening förklarar varför det är viktigt att belysa Stora Karlsös kulturminnen.

Reporter karin.frimodig@sr.se

 

Nu snurrar hjulen på Samhall
Maskinerna ljuder i Samhalls fabriker på Gotland igen. I höstas var ett tjugotal anställda sysslolösa sedan både Visbyfabriken och Klintehamnsfabriken blivit av med stor del av sin tillverkning. Men flera nya beställningar ger nytt hopp.

Reporter ulrika.uusitalo@sr.se

Förhoppningar på utbyggnaden av vattnet i Hangvar
Nu börjar utbyggnaden av kommunalt vatten och avloppsnät till Hangvar kyrkby. Ett femtiotal fastighetsägare är tvungna att koppla sig till det kommunala VA-nätet till en kostnad av nästan 94 000 kronor. Det finns några som inte ser så positivt på det här, men många tror också på att det kan vara positivt för socknen. Några av fastighetsägarna i Hangvar är Rolf Kullshage och Bror Hansson som är en av dem som skall ansluta sitt hus till VA-nätet.

Reporter mari.winarve@sr.se

Ale Möller blandar grekiskt med mexikanskt
På fredagskvällen spelar folkmusikerna i Ale Möller band i Visby. Eter träffade dem under eftermiddagen.

Reporter lasse.ahnell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".