ETER tisdag 21 februari

Destination Gotland svarar på kritik 
Nu svarar Destination Gotland på hur de ser på att den lilla snabbfärjan i fem år körde med en livräddningsutrustning som inte skulle ha funkat om det blivit en olycka.
 Reporter Katarina.Hedström@sr.se

Får vem som helst propagera i fullmäktige?
Vid gårdagens fullmäktigesammanträde på Borgen fick Lantbrukarnasriksförbund en timme för att marknadsföra sig själva och bedriva lobbyverksamhet för lantbrukets betydelse på Gotland. Tidigare har kommunfullmäktige upplåtit sammanträdestid åt både militärkommandot på Gotland som åt Gotlands turistförening. Men vad är det som bestämmer vilka som ska få tid och utrymme att inför sittande fullmäktige fritt få påverka de gotländska politikerna?
Reporter Tomas.Ardin@sr.se

Polisen anklagas för att ha gillrat heroinfälla
Polisen anklagas för att ha gillrat en heroinfälla i Visby som ledde till mångårigt fängelsestraff - ”märkliga uppgifter” tycker åklagaren som säger att han själv inte gjort något fel...
Reporter Katarina.Hedström@sr.se
 

Papa Dallas inspirerar fritidsledare på Gotland
Hur tar man som vuxen ansvar och sätter gränser när barn och ungdomar går för långt? En expert på det är Papa Dallas, eller Diabaté Dialy Mory som under 35 år varit engagerad ungdomsledare i Malmöförorten Rosengård. Den här veckan besökte han Gotland för att föreläsa för öns fritidsledare.
Reporter Karin.Frimodig@sr.se

Insändare eller vandringssägen
Häromdagen fanns det en insändare i en av våra gotländska lokaltidningar. Signaturen ”Malin” skrev om lurendrejerier och en man som stal en kvinnas matvaror genom att vifta med ett kassakvitto. Men historien har berättats förr och är egentligen en vandringssägen. 
 Reporter Mika.Koskelainen@sr.se