ETER måndag 6 mars

Förändringens vind är här
Det kommer att bli förändringar för de som arbetar på Almedalsbiblioteket i Visby. Det ser kärvt ut med ekonomin och bibliotekarierna kommer också att få nya arbetsuppgifter. En av orsaken till de ekonomiska försämringarna hör ihop med att högskolan har dålig ekonomi. Kerstin Simberg som chef för Almedalsbiblioteket och hon ser hur besparingarna på högskolan också påverkar biblioteket.
Ulrika.Uusitalo@sr.se

125 000 båtnördar på plats
Den stora båtmässan vid Älvsjö i Stockholm startade i helgen. Det är skandinaviens största och tusentals gotlänningar besöker den varje år. En trogen gäst är också vår reporter Tommy Lundberg.
Tommy.Lundberg@sr.se

Inga rederier vill driva färjetrafiken Olof Lundvall kommenterar
Olof Lundvall informationsansvarig på rikstrafiken kommenterar att inga rederier vill driva färjetrafiken mellan Gotland och fastlandet.
Lasse. Eskilind@sr.se

Inga rederier vill driva färjetrafiken Jan Erik Rosengren kommenterar 
Jan Erik Rosengren kommenterar att inga rederier vill driva färjetrafiken mellan Gotland och fastlandet.
Lasse.Eskilind@sr.se

Inga rederier vill driva färjetrafiken Landshövding kommenterar
Landshövding Marianne Samuelsson kommenterar att inga rederier vill driva färjetrafiken mellan Gotland och fastlandet.
Lasse. Eskilind@sr.se

Kallt på Förskolan Kabysssen
På förskolan kabyssen var det bara 8 grader i morse så det blev overal och tjocktröja för förskolebarnen även inomhus. Orsaken var en ventil som gått sönder.Ulla Golin förskolelärare på Kabyssen berättar om barnens reaktion.
Karin.Frimodig@sr.se

Taxibilar utan dubbdäck orskar problem
Igår var det en taxichaufför som tvingades köra runt halva Visby för att komma fram till rätt adress.Anledningen var att det var för halt - bilen kunde inte köra uppför backarna från hamnen.
Lasse. Eskilind@sr.se