ETER torsdag 23 mars

Mer kunskap om kravprodukter för restaurangfolk
Elever som går hotell- och restaurang programmet på Elfrida Andrégymnasiet får idag lära sig mer om ekologiska produkter och dess fördelar. Eter träffade elever och restaurangläraren Thomas Lundgren.
 Reporter karin.frimodig@sr.se

Delade meningar om ekoprodukter på Lövsta
Bland naturbrukseleverna på Lövsta går meningarna isär om det ekologiska jordbruket.
Reporter karin.frimodig@sr.se

Almarna dör
Almsjukan har kommit till Gotland. Svampar angriper och dödar träden, så nu gäller det att stoppa smittspridningen så snabbt som möjligt. I Källunge, Bäl och Vallstena är problemet störst och där har det nu gjorts en inventering av skadorna i området. 
Reporter ulrika.uusitalo-fernholm@sr.se

Ny hård skiva
Gotländska hårdrockarna Stonechurch släpper en ny skiva, Amplified. På lördag väntar releaseparty, men redan under torsdagen besökte killarna i bandet Eterstudion.
Reporter lars.eskelind@sr.se

Felplacerade lådor
Nu ska posten se över hur brevlådorna på ön är placerade. Det är lådorna utanför tätorterna som ska kartläggas, och de som sitter fel kommer man att flytta på. Bror Karlsson bor i Bäl, och han får sig en promenad, eller en biltur varje dag när han hämtar posten.
Reporter karin.hallsten@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".