ETER tisdag 4 april

Fullt
Hastig snösmältning och regn har skapat en rejäl höjning av vattenståndet. Vid Paviken är det överfullt och om det blir mer regn riskerar vägen att översvämmas.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Balkongolycka i Visby
Två kvinnor skadades i natt när de föll från en balkong på tredje våningen i ett bostadsområde i Visby. Det var i samband med en fest i lägenheten som olyckan skedde. Eter har besökt bostadsområdet.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Svårt att få brandmän till Slite
Räddningstjänsten har svårt att rekrytera deltidsbrandmän till stationen i Slite. Räddningstjänsten vänder sig nu till ledningen för Cementa för att de deltidsbrandmän som är anställda vid fabriken ska få tillstånd att ha beredskap under dagtid på vardagar.
 

Reporter jonas.neuman@sr.se

Färre men ändå för många
Antalet oljeutsläpp i Östersjön minskade 2005 jämfört med året innan, visar ny statistik från kustbevakningen. 187 oljeutsläpp upptäcktes förra året i Östersjön och det är en kraftig minskning med 34 stycken. Men fortfarande är det alldeles för många, anser forskaren Kjell Larsson.

Reporter mika.koskelainen@sr.se

osäkerheten i turiket kan få gotlänningar att ställa in semester
En väpnad kurdisk organisation hotar nu med attentat mot olika turistmål i Turkiet.Från Gotland går det direktflyg till Turkiet och oron ökar bland de som ska resa dit.En av de som planerat att resa till Turkiet på semester i påsk är Christer Lundin och han följer UD:s rekommendationer noga:

Reporter tomas.ardin@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".