Emilia Söderholm och Jonatan Lawergren-Bergström träffar orienteraren Emma Engstrand

Eter måndag 15 maj

Emma ska locka till skogen
Landslagsorienteraren Emma Engstrand besökte Gotland under måndagen för att träffa barn från öns skolor. Tanken är att locka fler ungdomar att bli intresserade av orienteringssporten. 

Reporter tomas.ardin@sr.se

För många lärare
Det finns för många lärare i landet och Högskoleverket rekommenderar nu landets högskolor och universitet att minska på antalet platser på lärarutbildningen. Högskolans rektor Leif Borgert, säger att den minskade efterfrågan på lärare kommer att märkas även på Gotland.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Risk att Birkagården stänger under sommaren
Härbärget Birkagården, som startade förra hösten, har till stor del drivits av frivilliga. Cirka 100 personer har delat upp kvällar och nätter mellan sig då de arbetat ideellt. Men nu finns bara ett 20-tal kvar och föreståndaren Tommy Wissing är orolig för verksamheten i sommar.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Studentbalen, dyr men efterlängtad
Den fjärde juni är det dags för den årliga studentbalen på Wisby hotell. Ett datum som tjejerna i Säveskolans festkommitté ser fram emot. Clara Svensson är en av dem och hon säger så här om vad balen betyder för henne.

Reporter karin.frimdig@sr.se

Oväntat besök i hästhage
Maria Wahlberg i Vamlingbo fick igår oväntat besök i sin hästhage. En tjur hade tagit sig in i hagen, tjuren som ännu är kvar , vill ingen kännas vid. 

Reporter karin.frimodig

 

 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista