ETER tisdag 16 maj

Långa arbetspass tar på krafterna
Verksamheten vid härbärget Birkagården i Visby har byggt på att frivilliga ställt upp för att jobba ideellt med missbrukare och hemlösa. Men efter ett tag tröttnar folk på att ställa upp. Från början var det hundra frivilliga, men nu återstår bara ett 20-tal. Bengt Harrsjö och Therese Wattskog är två av de som inte arbetar där längre.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Hotad på jobbet
Ambulanspersonal får ibland ta emot hot och våld i sitt yrke. Drogpåverkade och psykiskt sjuka kan bli både hotfulla och våldsamma. Skyddsombudet och ambulanssjukvårdaren Anders Johansson berättar om de problem som personalen får brottas med.

Reporter jonas.neuman@sr.se


Zlatans hotell
På söndag kommer det svenska fotbollslandslaget att komma till Gotland. Eter har besökt det hotell som spelarna ska bo på och träffade där hotelldirektören Malin Amér.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Hon har slängt slöjan
Pernilla Ouis blev muslim när hon var i tjugoårsåldern. De första åren bar hon även slöja, men numera har hon lagt den åt sidan. Här hör ni henne berätta om sina religiösa val.

Reporter jonas.neuman@sr.se


Vem får skjuta rådjuren
Rådjurens vara eller inte vara har diskuterats i årtionden på Gotland. Under tisdagskvällen hålls ännu ett möte där åsikterna ska vädras. Men vem bestämmer egentligen om man ska skjuta rådjuer eller inte? Tommy Svensson är avdelningsdirektör på Naturvårdsverket. Här berättar han vilka krav som verkat har på rådjursjakt.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista