Minkfarmen vid Salthamn

ETER torsdag 18 maj

Minkfarmen avvecklas
I höstas kom beslutet att minkfarmen ska läggas ned och just nu pågår avvecklingen av farmen. Eter har besökt Salthamn och träffade platschefen Jerry Stenström.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Vad gör man när grannens barn misshandlas?
Det finns många exempel på barn som far illa av dåliga fysiska och psykiska miljöer. Här kan ni höra Annlouise Gadd som arbetar på Barnahus i Linköping. Barnahus utreder och stöttar barn som utsatts för våld och övergrepp.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Hjälp gärna till, men på rätt sätt
Räddningstjänsten har vid flera tillfällen råkat ut för att allmänheten hindrat räddningsarbetet när de försökte hjälpa till. Det största felet är att den som ringer ger dåliga beskrivingar var olyckan skett. Brandmästare Jonatan Ahdrian förklarar hur räddningsarbetet påverkas av det.

Reporter marie.barrling@sr.se

En egen dag
Idag firas Förskolans dag på Gotland. Eter besökte arrangemanget för att ta reda på vad personalen och barnen tycker om förskolan. Vi pratade också med föräldrar hur de skulle vilja ha sin barnomsorg om de fick välja helt fritt. 

Reporter jonas.neuman@sr.se

Atlanten väntar
En besättning från den gotländska kustbevakningen är på väg till Atlanten för att delta i ett internationellt samarbete. Eter träffade några innan de gav sig iväg.

Reporter jon.pelling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista