Uppfinnarna Lars-Olof Andersson och Kaj Mickos

ETER tisdag 23 maj

Uppfinnare funderar
Det är lätt att komma på goda idéer, svårare att genomföra dem och ännu svårare att få lönsamhet i sin idérikedom. Gotländska uppfinnare samlades under tisdagen för att diskutera uppfinningar och möjligheten att sälja sina produkter.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Binder istället för asfalt
Varje vår ägnar Gotlands kommun många arbetsveckor åt att dammbinda grusvägarna på ön. Vi ställer frågan hur mycket det kostar att dammbinda varje år jämfört med att asfaltera.

Reporter jonas.neuman@sr.se

Stormöte i Visby
Statsminister Göran Persson kommer att vara värd för en Östersjökonferens under tre dagar i augusti. Borgmästare och regeringschefer från Östersjöländerna kommer att närvara. S-politikern Ulla Pettersson berättar om mötet.

Reporter lars.esklind@sr.se

Prisutdelning till lärare som vill förbättra skolan
Idag klockan tre var det prisutdelning för sju lärare som har gjort extra insatser inom skolan på Gotland.Det handlar om olika forskningsprojekt - uppsatser - som lärare har arbetat med för att förbättra skolan.

Reporter jonas.neuman@sr.se

Ätbar utsmyckning
Sune Melander  berättar om vad som finns i de kommunala planteringarna och krukorna på Gotland i sommar.

Reporter tomas.ardin@sr.se
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".