ETER måndag 29 maj

Slagord över hela stan
Den här helgen har ett gäng unga träffats i Visby för att skriva och klistra affischer. I många fall klara budskap, men ibland rent obegripliga. Eter tar reda på vilka de är och vad de vill.

Reporter karin.frimodig@sr.se


Fattig student
Bruttonationalprodukten, BNP växer i landet, men ändå ökar den ekonomiska ojämlikheten i Sverige. Mest ökar fattigdomen bland gruppen unga vuxna. Orsaken är högre arbetslöshet och att studiemedlet inte höjts i samma takt som reallönerna. Här hör ni 27-åriga studenten Anneli Berglund berätta om sin situation.

Reporter karin.frimodig@sr.se


Gotlänningar tycker om båten
Igår kom den nya gotlandsbåten till Gotland. Det är ett fartyg som byggts i Italien och meningen är att den ska ersätta HSC Gotlandia. Den nya båten är egentligen ganska lik den nuvarande Gotlandia, bara något större. Eters reporter Karin Frimodig tog sig på stan för att fråga folk om vad som är viktigt med nya båtar, om de fick drömma helt fritt.

Reporter karin.frimodig@sr.se


Visby AIK förlorar när det inte blir något tivoli

När kongresshallen byggs i Visby hamn så behövs det parkering och då går det inte att få plats med det tivoli som funnits i hamnen de senaste 25 åren.Det här innebär att idrottsföreningen Visby AIK förlorar ca 300 000 kr på att det inte blir något tivoli. Visby AIKs ordförande Janne Lindell förklarar vad de minskade intäkterna betyder för klubbens verksamhet.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Styrelsen för riksutställningar besöker Gotland
När militären försvann från Gotland så beslutade regeringen att se till att det kom nya jobb.Myndigheten Riksutställningar med sina 60 anställda kommer att flytta hit och skapa ett nytt hus på A7-området i Visby.Idag är hela styrelsen här för att titta närmare på Gotland.

Reporter tomas.ardin@sr.se

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".