ETER onsdag 31 maj

Kallt i Gotlandshems lägenheter
Regniga och kalla dagar under vår och höst är det många som fryser i Gotlandshems lägenheter. Eter har pratat med några av hyresgästerna i Gråbo. Vi har också pratat med Göthe Larsson byggnadsingengör på Gotlandshem som förklarar vad kylan beror på.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Det var rätt att köpa arbetskläder
Gotlands kommun gjorde fel när de avskedade Stig Fröberg och Thomas Björkdal i oktober 2004, det slår Arbetsdomstolen fast i en enhällig dom idag. De båda anklagades för att ha köpt arbetskläder utan att ha rätt till det, och blev därför avskedade från Barn- och utbildningsförvaltningen. På Röda korsets kupan i Visby höll de vaka tillsammans med bland annat en av sina tidigare fackrepresentanter från SKTF.
Klockan två i eftermiddags skulle de få besked, och Eter åkte dit för att ta pulsen på dem.

Reporter jonas.neuman@sr.se

Få unga i politiken
Det är få yngre som står på valsedlarna till höstens kommunalval på Gotland. Av kandidaterna till kommunfullmäktige är bara var femte under 40 år. Miljöpartiet har störst andel yngre på sin fullmäktigelista, medan Moderaterna och Vänsterpartiet bara har tolv procent av kandidaterna som är yngre än 40 år.

Reporter jonas.neuman@sr.se

Fattiga och rika
Eter fortsätter serien där vi möter folk som har det kärvt ekonomiskt. Här hör ni en kvinna som berättar om hur hon och hennes familj har det. Hon har tre barn hemmaboende och hon lever idag på socialbidrag. I reportaget kallar vi henne Maria, men hon heter egentligen något annat.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Tony Clifton släpper sin första singel
Gotländska bandet Tony Clifton släpper sin första singel.Eter har pratat med en av bandets medlemmar Johannes Hallbom.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Kultur strax innan sommarlovet
Den här veckan är det kulturvecka på gymnasieskolan i Visby. Eter var där och pratade med elever som skapat musik, målningar, dans och allt som hör till den kulturella världen.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".