ETER torsdag 1 juni

Trångt på parkeringen i sommar
Sommaren är snart här och som vanligt innebär det trängsel och köer när turisterna kommer till Gotland. Den här sommaren kan bli extra besvärlig i Visby eftersom en del parkeringsplatser har försvunnit. Slakteritomten på östercentrum och kongresshallen på hamnen numera är byggarbetsplatser och därmed är många parkeringsplatser borta.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Gammal och fattig
Antalet fattigpensionärer, alltså pensionärer som har så lite pengar att det av socialstyrelsen räknas som fattiga, blir allt färre. Men de finns fortfarande pensionärer som enbart har folkpensionen att leva på- Elsie är en av dem.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Arne Pettersson kommenterar ADsdom
Igår berättade vi att de avskedade teknikerna vid kommunen fick rätt i Arbetsdomstolen. Gotlands kommun gjorde fel när Thomas Björkdahl och Stig Fröberg fick sparken i oktober 2004 för att de köpt arbetskläder. Deras chefer ansåg att de inte behövde arbetskläder och inte heller hade rätt att själva köpa kläder - därför blev de avskedade. Men efter en långdragen process fick kommunen bakläxa - de inköp teknikerna gjort var inte tillräckligt starkt skäl för att säga upp dem.

Reporter jonas.neuman@sr.se

Strax dags för premiär av nyskriven monolog
I morgon är det gotländsk premiär för en nyskriven monolog. Författare är Mark Wallenius som tillsammans med Christer Hall ska framföra verket i morgon, men redan nu är det repetitioner.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Kan byggjobbarnas semester frigöra p-plaster ?
Det är risk att det blir hög konkurrens om parkeringsplatserna i sommar. En orsakerna är att det byggs på områden där det tidigare gått att parkera. Men någon gång måste väl byggjobbaran ha semster ? Kan det öppna upp för parkerings möjligheter vid Wisby strand.

Reporter tomas.ardin@sr.se

 

 

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".