ETER måndag 5 juni

Läkare fortsätter jobba efter pensionen
Läkare är den yrkesgrupp där flest väljer att fortsätta att jobba efter pensionåldern. Eter har träffat infektionsläkaren Zoltan Varga och vårdbiträdet Maisy Dahlgren. Zoltan, är 68 år och han jobbar ännu, mest för att det är kul, medan Maisy, 62 år tvingades sluta jobbet för två år sedan eftersom hon inte orkade längre.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Filmutställning om Bergmans verk
Filmateljén i Fårösund öppnar i sommar en utställning som ska visa hur man producerar film. Utställningen skall vara öppen i juli eftersom filmverksamheten då står lite stilla. Här hör ni filmaren Arne Carlsson och utställaren Jan Ryegård.

Reporter tommy.lundberg@sr.se

Gotland runt i skor
Stefan Knutsson och Mikael Nilsson ska gå runt hela den gotländska kusten. Tisdag morgon startar de sin färd, men vi träffade de båda inför den långa vandringen.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Tarja Nilsson en av 100 nya svenskar
Nästan 100 nya svenskar har Gotland fått det gångna året. Eter har träffat Tarja Nilsson som kom till Sverige från Finland för över 35 år sedan. För henne är medborgarskapet mest en praktisk sak.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Anette Blomberg bjuder på konst
Den här helgen har nästan 100 konstnärer öppnat sina ateljéer för att folk ska kunna hälsa på och se hur det går till att skapa ett mästerverk. Anette Blomberg berättar om varför hon bjuder in främmande människor till sin lägenhet och varför hon vill dela med sig av sin konst.

Reporter tomas.ardin@sr.se

 

 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".