ETER torsdag 8 juni

Flugorna är kvar
I 50 år har grannarna till minkfarmen vid Salthamn klagat över flugor. Farmen har lockat dit flugor i massor - så många att grannarna inte stått ut. I vintras försvannn minkfarmen, men flugorna är kvar. Tomas Ardin har besökt  Lummelundsbruk ett knappt halvår efter det att minkarna lämnat området. Och det blev inte riktigt som de boende tänkt sig.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Förseningar på flyget
Tekniska problem på Arlanda orsakade förseningar vid Visby flygplats under torsdagen. Några resenärer fick vänta ett par timmar extra på flygplatsen.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Oro på filmgymnasiet
Nya regler gör att filmgymnasiet i Visby kan tappa möjligheterna att få elever från hela landet, s.k riksintag. Ännu är det osäkert hur det blir vilket skapar en oro för skolans framtid.

Reporter karin.frimodig@sr.se


Upp till bevis
Studenter på högskolans program för design och konstruktion gör en utställning av sina examensarbeten. Eter besökte utställningen. 

Reporter tomas.ardin@sr.se

Järeld i ett vägskäl
Gotländske artisten och låtskrivaren Gunnar Järeld släpper en ny singel, ”vägskäl”. Låten handlar en hel del om honom själv.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Donnerelever mot framtiden
Under torsdagen var det avslutning för eleverna på Donnergymnasiet. Eter var där. 
Reporter karin.frimodig@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".