ETER måndag 12 juni

Posten förstör postlådor
I Burge i Lummelunda har ett 40-tal postlådor markerats med tuschpenna. Ägarna till lådorna är arga och kallar det för ren skadegörelse.
- Beklagligt, vi har gjort fel, säger postens utdelningsansvarige.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Hutlöst dyrt eller rätt pris ?
Hur mycket kan man betala för en bostadsrätt i Visby? Idag kan en etta i Visby kosta över en miljon kronor. Hutlöst dyrt eller rätt pris i en fungerande marknadsekonomi ? Eter besökte mäklaren Bernt Björkqvist för ett samtal om bostadsrättspriserna i Visby.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Fullt ena dagen - tomt andra dagen
När man bokar båtbiljetter via internet upptäcker man ibland att det är fullbokat den resa som man ska göra.  Men nästa dag går du in och kollar igen, då kanske det finns 50 lediga platser. Hur kommer det sig?
Eter har pratat med Destination Gotland om problematiken.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Taskspel i cirkustält
Eter är med  när teatersällskapet ”En ocean av begrepp”  sätter upp en föreställningen i Visby. I samarbete med den nystartade Kulturföreningen ”Gotland & Co” hyr de ett cirkustält där de har valt att förlägga den första spelveckan.
Reporter tomas.ardin@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".