ETER tisdag 13 juni

Strul med linjen stoppar turister
Det har varit problem med Telias telefon och bredbandsuppkoppling i Fröjel de senaste dagarna. Det har ställt till det för företaget Resestugan som är beroende av bredband när man tar emot bokningar från turister.

De som misstänks ha grävt av kabeln är Nybergs entreprenad.
Reporter tomas.ardin@sr.se


Verket kollar krogen
Arbetsmiljöverket gör den här veckan inspektioner på restauranger och krogar på Gotland. Eter var med vid en kontroll som gjordes vid Smågårde.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Alla har rätt att höra
Hörselskadade barn och deras familjer får ofta inte den hjälp de skulle behöva. Därför åker Hörselskadades riksförbund runt i olika län för att informera allmänhet och politiker om vilken hjälp som skulle behövas. Den 20:e juni väntas Gotlands hälso och sjukvårdsnämnd besluta att införa hörseltest på alla nyfödda barn, något som redan är obligatoriskt i alla andra län. Anna svensson har två hörselskadade barn och hon berättar vad ett sådant test hade inneburit för henne.

Reporter karin.frimodig@sr.se


Det går bra nu
I dag besökte Statssekreterare Anders  Teljebäck Försäkringskassan, länsstyrelsen och arbetsförmedlingen på Gotland. Syftet var att diskutera frågor om hälsa och arbete.Efter diskussionen var budskapet tydligt - det går bra nu.Allra mest nöjd är man med det fördjupade arbetet mellan arbetsförmedlingen och försäkringskassan som fått oväntat många långtidssjukskriva gotlänningar tillbaks till arbetsmarknaden.  

Reporter karin.frimodig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".