ETER tisdag 20 juni

Exjobb i hamnen
Klinte båtklubb vill bygga ut och ordna fler platser i gästhamnen i Klintehamn. De vill också bygga en vågbrytare som ska skydda hamnen vid hårt väder, eftersom hamnen är helt öppen ut mot havet och sydväst-vinden. För att få bygga vågbrytare och muddra i småbåtshamnen måste Klinte båtklubb kartlägga strömmarna och bottnen. Två maringeologer från Göteborgs universitet jobbar med det som examensarbete. De har tagit prover på botten och mätt strömmarna i vattnet.

Reporter jonas.neuman@sr.se

Uppladdning inför Sverigematchen
Krogarna på Gotland  laddar upp inför kvällens VM-match mellan Sverige och England. Eter har besök Borgen där man bland annat  vill skapa arenakänsla med hjälp av en stor bioduk.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Svenska eller polska  jordgubbar ?
De allra flesta som Eter frågat tycker att det är viktigt att jordgubbarna som de köper är svenska, allra helst ska gubbarna komma från Gotland. Men vid Eters blindtest är det inte lika självklart att de svenska är godare än de polska.

Reporter tobias.barle@sr.se

Invigningsceremoni i Roma
För en tid sedan flyttade kultur- och fritidsförvaltningen till Roma. Men idag var det invigningsceremoni och Eter fanns på plats så klart.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".