ETER onsdag 21 juni

250 stolar ska fixa jobben
Under onsdagen hade drygt 250 stolar placerats på Östercentrum i Visby. Projektet kallas ”Ge plats” och vill uppmärksamma de arbetslösa på Gotland. Varje stol symboliserar en arbetslös person och syftar till att man ska se de arbetslösa som en resurs och inte som en belastning.

Reporter karin.frimodig@sr.se


Två öar - en båt
Från och med idag kan man besöka både lilla och stora Karlsö under en och samma båttur. Förändringar i trafiken gör det enklare att besöka båda öarna.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Pappersjobb istället för patienter
Läkarna på lasarettet i Visby protesterar mot neddragningen av antalet läkarsekreterare. Enligt läkarföreningen ägnas en stor del av läkarnas tid åt pappersarbete istället för att bota patienter. Här här ni läkarföreningens ordförande Gunnar Ramstedt och s-politikern Åke Svensson.

Reporter mika.koskelainen@sr.se


Bra gjort, myndigheterna
I våras kom larmet om att den smittsamma fågelinfluensan drabbat fåglar runt den gotländska kusten. Nu har det gjorts en granskning av hur myndigheterna på Gotland hanterade situationen. Alla är nöjda.

Reporter karin.brindt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".