ETER måndag 26 juni

Stökig helg
Midsommarhelgen var stökigare än vanligt med mycket bråk och fylla bland ungdomar. Kommunens ungdomsgrupp hade under måndagen extra möte för att diskutera det som hände och vad man kan göra för att minska alkoholdrickandet bland yngre. Ungdomsgruppens chef Marika Gardell berättar om händelserna i helgen.

Reporter karin.brindt@sr.se

Bensinsmitare
Personer som tankar bensin utan att betala för sig är ett stort problem på många bensinstationer ute i landet. Det här brottet jämställs med snatteri och prioriteras inte särskilt högt bland polis och åklagare. Men för en bensinhandlare som oftast äger bensinlagret själv kan det få stora konsekvenser.

Reporter karin.frimodig@sr.se


Missnöje på högskolan
Arbetsmoralen har fått sig en knäck och flera i personalen funderar på att söka sig till andra arbetsplatser. Det säger fackliga företrädare på högskolan. Det har nu gått nästan tre månader sedan den nya organisationen trädde i kraft och många av lärarna har tappat sugen, berättar Gustaf Malmborg som företräder akademikerfacket SACO.

Reporter karin.brindt@sr.se

Information om alger bättre än någonsin
I år kommer länsstyrelsen och kommunen samarbeta för att nå ut med en mer kontinuerlig information om algblomning än tidigare år. Via länken www.gotland.se/alg  kan man från och med den första juli varje vardag få nya uppdateringar om hur algblomningen ser ut vid 14 olika badplatser.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Nu startar Gutaspelen
Idag startar tennisturneringen Gutaspelen. Spelare från hela landet kommer hit för att tävla. Eter fanns på plats för att rapportera direkt från rackethallen.

Reporter tobias.barle@sr.se

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".