ETER tisdag 27 juni

Fotboll är livet
Fotbollsturneringen Young Baltic Cup avgörs på Gotland under några dagar denna vecka. Eter besökte en av fotbollsplanerna där vi träffade spelare i Östers IF.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Läkare sökes
Läkarbristen på Gotland har blivit ett allt större problem. Patienter riskerar att inte få den vård de behöver och för personalen blir arbetsmiljön ohållbar. Bland de värst drabbade är psykiatriska kliniken där bara tre av sju läkartjänster är besatta med fast anställda.

Reporter ulrika.uusitalo@sr.se

Sovande snyggingar
Bandet Sleeping Beauty besökte studion för att prata och spela. Petter Seander och Fredrik Liberg heter killarna bakom bandet.

Reporter lars.eskelind@sr.se
De vill göra det lättare att möta funktionshindrade
Vet du hur du ska göra eller bete dig när du träffar en blind eller en rullstolsburen?
Gotlands kommun och länsstyrelsen har tillsammans med handikapporganisationer arbetat fram en bemötandeguide med tips om hur man ska bemöta personer med funktionshinder.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Designkurs i Fårösund
I Fårösund pågår just nu en sommarkurs i design med åtta studenter från olika högskolor i landet. Det är arkitekter och landskapsarkitekter och designers som ska lära sig mer genom att arbeta tillsammans för att lösa olika uppdrag från Sverige, Japan och USA.

Reporter karin.brindt@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".