Eter onsdag 28 juni

6000 kr för en etta
Det finns många som kommer till Gotland för att sommarjobba. Men det kan vara svårt att hitta bostad, och när man väl får tag i nåt så blir det ofta dyrt.

Reportrar karin.frimodig@sr.se
tomas.ardin@sr.se

Gratis bredband
Varför ska man betala flera hundra kronor i månaden för en bredbandsuppkoppling när det finns att få gratis? Har man bredband kostar det ofta många hundralappar, men det finns sätt att surfa gratis i hög hastighet. Svaret finns i luften runtomkring oss.....

Reporter tobias.barle@sr.se

Kritik mot överförmyndaren
Justitieombudsmannen JO riktar skarp kritik mot överförmyndaren i Gotlands kommun. I tre fall har JO funnit allvarliga brister i överförmyndarens tjänsteutövning.

Reporter karin.persson@sr.se

Så här säger överförmyndaren Barbro Forslund själv om kritiken. 

Reporter karin.persson@sr.se

Normen är ändå att arbeta
Vi får ju ofta rapporter om ungdomsarbetslösheten på Gotland, men trots allt är det ju så att de flesta unga på Gotland har  arbete. Det vill nu länsstyrelsen trycka lite extra på i sin nya rapport. Där tar man bland annat upp var det unga arbetar på Gotland men framför allt deras väg dit.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Eter kollar den nya vikingabåten
Det är inte alla dagar som nya vikingabåtar döps, men idag var en sådan dag. I eftermiddags döptes den båt som ska användas i skådespelet Ormkvinnans barn.

 Reporter karin.brindt@sr.se

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".