ETER fredag 30 juni

Larvigt, sa larven om besprutningen
Det gick inte så bra att spruta mot tallprocessionsspinnarnens larver. Det visar försöket som storsuderborna genomfört under våren. Provbesprutningen fick genomföras efter att många boende på Storsudret fått allergiska besvär av hår från de ludna fjärilslarverna, som förekommer rikligt vartannat år.

Reporter jonas.neuman@sr.se


Simmar lugnt
Eter besökte en simskola vid Solbergabadet i Visby för ta reda på hur man egentligen gör för att lära sig simma.

Reporter karin.frimodig@sr.se


Hög brandrisk i skog och mark
I förmiddags brann det i Kräklingbo och i det varma och torra vädret ökar brandfaran i skogen. Dick Svennefelt, vakthavande brandmästare, tipsar oss om hur vi undviker att orsaka skogsbränder.

Reporter karin.frimodig@sr.se


Dyrt och krångligt att ta sig från ön 
De flesta åren under 2000-talet har det varit fler som flyttat till Gotland än vad som flyttat härifrån. Det innebär att vi får fler personer på ön som har sitt ursprung i andra delar av landet, och inte bara Stockholmsområdet. Men det här ställer också nya krav på kommunikationerna. Det blir fler och fler som vill kunna jobba på Gotland och ibland ta sig hem på helgerna. Men det är både besvärligt och dyrt.

Reporter tobias.barle@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".