ETER tisdag 4 juli

Lägerjobb
Socialdemokratiska ungdomsförbundet, SSU, har ett eget läger strax norr om Visby under Almedalsveckan. Över 1000 personer har samlats för att bo där under veckan. Eter har besökt lägret.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Klirr i kassan
Almedalsveckan är en gyllene tid för restauranger, hotell och andra näringsidkare i och omkring Visby hamn. Massor av folk spenderar mycket pengar under veckan. Eter träffade några av dessa företagare. Samtidigt kan man konstatera att Almedalsveckan också skapar jobb som är mindre roliga, t.ex att plocka upp flygblad i tusentals. 

Reporter tobias.barle@sr.se

Partiledarnas syn på Gotland
Under Almedalsveckan låter vi de olika partiledarna svara på frågor ur gotländsk synvinkel. De får berätta hur deras parti ser på kommunikationerna, näringslivet och miljön i det gotländska samhället. Här kan du höra Maria Wetterstrand, språkrör för miljöpartiet och kristdemokraternas Göran Hägglund.

Reporter karin.brindt@sr.se

Vissa gör vad som helst
Under Almedalsveckan pågår 4-500 olika arrangemang och för att synas i mängden krävs att man gör något extra. Fotbollsjippon, matlagning eller joggingseminarier, metoderna är olika för att få uppmärksamhet. Under tisdagsmorgonen ordnade TCO ett seminarium där man träffades för att springa och samtidigt presenterade TCO:s chefsekonom Lena Hagman, den nya ekonomiska rapporten.

Reporter mattias.klefbeck@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".