ETER tisdag 11 juli

Håll koll i båten
Sommaren är en hektisk tid för Sjöräddningssällskapet. Många som sätter sig i fritidsbåten slarvar ibland med utrustningen. Här får du veta vad som kan hända om man inte har koll på VHF-radion.

Reporter karin.frimodig@sr.se


Fortsatta problem för Gotlandia II
Under måndagen brann det i maskinrummet på Gotlandsfärjan HSC Gotlandia II. Under tisdagen tvingades morgonturen ställas in på grund av nytt krångel.
Hur kan det komma sig att ett helt nytt fartyg inte fungerar? HSC Gotlandia II är helt nybyggd och sattes i trafik förra veckan. Nu har rederiet beslutat att ta färjan ur trafik för att reda ut problemen. Per-Erling Evensen och Anders Larsson från Destination Gotland.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Sommarbrott på Gotland
Under sommaren får polisen på Gotland ett lite annorlunda liv. Det blir fler människor på ön, vilket gör att det blir fler att hålla reda på. Eter har pratat med polisen om de vanligaste småbrotten sommartid.

Reporter tobias.barle@sr.se


Nilla Nielsen
Här kan du höra den unga musikern Nilla Nielsen som för två år sedan blev klar med sin skiva, men det är inte förrän nu hon kan marknadsföra den ordentligt. Hon var nämligen en av de som drabbades hårt av tsunamin, julen 2004.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Vad händer på apoteket ?
Vad händer egentligen i juli på apoteket ? Vilka mediciner säljer bäst ? Eter kollar läget!

Reporter tobias.barle@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".