ETER fredag 14 juli

Nya fynd i Boge
Arkeologer har gjort nya fynd vid gamla boplatser i Boge, i närheten av Spillingsskatten. Vid Spillings hittades världens hittills största vikingatida silverskatt för några år sedan och förväntningarna är därför höga på de nya fynden.

Reporter katarina.hedström@sr.se


Brandfara stoppar tjärbrännare
I kväll skulle Per-Erik ”Pricken” Karlsson i Stenkyrka tända sitt sojde. Inne i skogen vid sojdesplatsen är det mesta förberett för en traditionell tjärbränning. Men på grund av det torra och varma sommarvädret är det just nu extremt stor brandrisk i skog och mark på Gotland. Många sojdesbrännare vågar inte tända.

Reporter jonas.neuman@sr.se


Hårt för varpakastarna
På söndag den 16:e juli startar årets varpa-SM i Hablingbo. Men torkan hittills i sommar har gjort att marken är hård. Varpareporter Owe Järlö tog sig till Hablingbo för att känna på underlaget. 

 Reporter owe.jarlo@sr.se


Musik i graven
En gratis musikfestival hålls under eftermiddagen och kvällen i Östergravar i Visby. Mängder av gotländska band visar upp sig. Eter besökte festivalområdet under eftermiddagen. 

Reporter tobias.barle@sr.se


Eter kollar läget
Den här gången kollar Eter läget på Systembolaget i Hemse. Vad säljer bäst nu så här under sommaren?

 Reporter tobias.barle@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".