ETER måndag 24 juli

Vem är rädd för åskan?
I genomsnitt dör en person av blixten varje år i Sverige, så kanske är åskrädsla något överdrivet?
Men igår omkom en gotländsk man när han blev träffad av blixten på en marknad i Mariefred. Sånt kan hända vem som helst. Eter har pratat med en åskforskare om hur man gör för att skydda sig.

Reporter karin.frimodig@sr.se 

Peppe drar till Norge
Peter ”Peppe” Engström blir ny förbundskapten för det norska damlandslaget i bowling. Engström har tidigare varit förbundskapten i det svenska landslaget och nu ska han basa för norska tjejer under Europamästerskapet i Tyskland.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Flest besökare
Eter besöker idag den plats på Gotland som år efter år brukar vara den mest besökta platsen av alla turistmål. Ledtrådarna är tupp, funt och Maria. Om du fortfarande inte vet vilket besöksmålet är...lyssna här.

Reporter tobias.barle@sr.se


Jakten på skatten
En hittills okänd pusselbit från gotlands historia kan finnas i Hangvar socken. Där ska en man ha hittat en silverskatt på en plats som inte varit känd tidigare och nu vill länsstyrelsen undersöka saken närmare. Helena Sannemalm åkte på skattjakt i Hangvar tillsammans med länsantikvarie Majvor Östergren.

Reporter helena.sannemalm@sr.se

Musik i Östergravar
Christian Kjellvander spelar i Östergravar i Visby ikväll. Vår reporter Tobias Barle har träffat honom för att prata om hans musik.

Reporter tobias.barle@sr.se