ETER tisdag 25 juli

Vandaliserad kvarn
En av Gotlands många kulturhistoriskt intressanta byggnader har blivit vandaliserad. Det handlar om vattenkvarnen vid Slitegårds i Dalhem, där ett 40-tal fönsterrutor krossats genom stenkastning.

Reporter jonas.neuman@sr.se


Golfen är miljöfarlig
En färsk dom i Miljödomstolen säger att golfspelande kan klassas som miljöfarlig verksamhet. Anledningen är att på vissa golfbanor kan förbipasserande träffas av flygande bollar. Domen kan komma att innebära att många av Sveriges 488 golfbanor kan tvingas till fler säkerhetsåtgärder kring banorna. Eter pratade med några gotländska golfare om domens konsekvenser.  

Reporter marie.barrling@sr.se


Maten är fräsch
Trots rötmånad och varm sommar lyckas restauranger och affärerna på ön hålla färskvarorna fräscha. Kommunens livsmedelsinspektörer är nöjda med vad de sett hittills.

Reporter tobias.barle@sr.se


Heltid - inget för kvinnor
Handeln är en av de branscher där det blir flest nya jobb på Gotland. Uppemot 100 nya jobb skapas i år, i samband med att fler nya butiker öppnar. Men trots att många av butikerna har långa öppettider, så är det långt ifrån alla anställda som får arbeta heltid. Framför allt är det kvinnorna som får nöja sig med deltidsjobb, medan männen får de heltidsjobb som finns i branschen. Anna Knutas arbetar i butik sedan ett år tillbaka men hittills har hon bara lyckats få omkring 25 timmar i veckan:

Reporter karin.brindt@sr.se


Tomas Ledin
Musikern Tomas Ledin berättar om hur han började med musiken.

Reporter tobias.barle@sr.se