ETER torsdag 27 juli

Visbykrog riskerar att mista sitt alkoholtillstånd
Statens kriminaltekniska laboratorium har gjort analyser av flaskor med vodka och gin. Det har visat att de innehöll ämnen som inte borde funnits där.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Prover ska tas på vattnet i Träkumla
På Gotland har det blivit allt vanligare att personer badar i till exempel kalkbrott och vattenfyllda sandgropar istället för i havet. Kommunen börjar nu se det här som ett problem, bland annat är man oroad över bakteriehalten i de olika vattensamlingarna. I Träkumla har man bestämt sig för att ta prover på vattnet i grusgropen.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Skelettsnack i Vikhagen
Bara genom att titta på ett skelett kan man får reda på mycket om en människa. Osteologen Elin Brödholt arbetar med att studera människoben. Till vardags finns hon på en medicinskt fakultet i Oslo - men nu är hon här på ön. Eter träffade henne vid utgrävningarna vid Vikhagen i Boge.

Reporter katarina.hedström@sr.se


Gäss är roligare än kaniner
Kaniner är populärast men gäss är roligast. Det tycker i alla fall familjen Karlsson som har husdjursuthyrning i Gangvide.

Reporter tobias.barle@sr.se

Ökamp på Dagö
Från Gotland har ett 40-tal ungdomar åkt till Dagö, där de ska tävla mot andra ungdomar. Det deltagarna har gemensamt är att de kommer från olika öar i Östersjön.

Reporter lars.eskelind@sr.se