ETER måndag 31 juli

Vatten saknas
Efter att bevattningsförbud infördes på Gotland för ett par veckor sedan är det många som sökt dispens för att kunna vattna sina anläggningar. Men alla kan inte få sin dispensansökan beviljad. Kappelshamns idrottsförening ville ha möjlighet att vattna sin fotbollsplan, men det gick inte.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Framtidens stjärnor
Sveriges främsta ishockeykillar i 20-årsåldern har träningsläger på Gotland under en vecka för att förbereda sig inför säsongen. Eter besökte U20-landslaget vid en träning under förbundskapten Torgny Bendelins ledning.

Reporter tobias.barle@sr.se

Bor här men betalar skatt på annat håll
Trots kommunledningens vilja att få fler av dem som jobbar på Gotland att också mantalsskriva sig här, är ändå flera av kommunens högsta chefer fortfarande skrivna på fastlandet. 
En av de som fortfarande är folkbokförda på fastlandet är socialdirektören Annica Winberg som är chef för social- och omsorgsförvaltningen. Annica Winberg har jobbat på Gotland i två år, men är skriven i Sölvesborg.

Reporter mika.koskelainen@sr.se

Uttagen till landslagsläger
Fotbollsspelaren Camilla Rohnström från Havdhem har blivit uttagen till ett landslagsläger för flickor födda 1991.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Gotlänningarnas Ironman
I helgen var det en så kallad Ironman-tävling i Kalmar.I den här typen av tävling så simmar man först, ungefär 4 km, sen cyklar man i 18 mil och sen springer man ett maratonlopp, alltså dryga 4 mil.En av de som var med var gotlänningen Krister Dahlström.

Reporter tobias.barle@sr.se