ETER tisdag 1 augusti

Fler tatuerar sig på sommaren
Det är inte bara glass som är populärt när det är solsken. Även tatuerarna har sin högsäsong under de heta sommarmånaderna. Eter var med när tatueraren Anna Fransson tatuerade en ros på Margarita Viljes överarm.

Reporter karin.frimodig@sr.se


Gratis sommaraktiviteter  för unga
På sommaren är de vanliga fritidsgårdarna stängda. Men istället öppnar Lagret nere i hamnen i Visby. Fritidsledarna på lagret håller inte bara i den vanliga kvällsverksamheten. De ordnar också eftermiddags aktiviteter som dykning och vattenskidor. Alla aktiviteter är gratis. 

Reporter karin.frimodig@sr.se


Kolla fågeln!
En ung framstående forskare har fått nio miljoner kr för att ta reda på mer om flugsnappare. I konkurrens med forskare från hela Europa lyckades Anna Qvarnström få ett stort forskarbidrag för att lära sig mer om de flugsnappare som har sina revir kring Gotland. Här berättar hon om vad forskningen handlar om.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Blåsljud
Dana Dragomir är på Gotland med sin panflöjt för att spela och Tobias fick möjligheten att prata med henne.

Reporter tobias.barle@sr.se


Vill förhindra hinder
Sommartid kan det vara svårt att ta sig fram på Visbys gator på grund av all trängsel. Uteserveringar och försäljningsbord förminskar gångutrymmet på gatan. Är man dessutom rullstolsburen eller är synskadad blir svårigheterna fler och större. Sommardesignkontoret har fått i uppdrag att göra något åt otillgängligheten för handikappade i Visby.

Reporter tobias.barle@sr.se