ETER onsdag 2 augusti

Betong blir konst
Eter försöker förstå passionen för Betong. Vi går på Konstskolans sommarkurs och träffar eleverna Carina Nilsson och Lisa Mino.

Reporter karin.frimodig@sr.se


Tänk efter innan du badar
Förra veckan smittades två personer av kolera efter att de badat i Östersjön längs Blekingekusten.
Kan man få kolera när man badar längs Gotlands kust också? Yvonne Andersson är chefsepidemiolog vid smittskyddsinstitutet.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Åke Svensson kommenterar indraget alkoltillstånd
Igår blev det klart att restaurang Graceland blir av med sitt tillstånd att servera alkohol. En analys av spriten som serverades på restaurangen visade sig innehålla ämnen som inte alls borde ha funnits i flaskorna. Vi har pratat med kommunalrådet Åke Svensson som tog det ganska ovanliga beslutet att dra in tillståndet.

Reporter karin.frimodig@sr.se


BSE-test kan bli kostsamt för fårägare
Alla svenska får äldre än 18 månader ska BSE-testas när de går till slakt. Det har Eu-kommissionen beslutat. Men hur testerna ska bekostas i Sverige är ännu inte löst. Bertil Gabrielsson fårägare på Fårö menar att om fårägarna ska bekosta testen blir det här en stor ekonomisk förlust.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Gotland undantaget som bekräftar regeln
Allt fler tar hjälp av piller eller plåster för att sluta röka. Det visar färsk statistik från apoteket. I nästan alla län har försäljningen ökat av nikotinhjälpmedel ökat. Men Gotland är undantaget som bekräftar regeln. Här har försäljning sjunkit.

Reporter ingemar.jacobsson@sr.se