Eter måndag 28 augusti

De föreläser om doping och idrott
I Eter träffar vi Tommy Moberg socionom och dopingexpert och Mikael Martinsson, f.d. fotbollsspelare och nu projektledare för projektet Föreningslivet mot droger, som är här på Gotland och föreläser i morgon och på onsdag.

Reporter patrik.widegren@sr.se 

Flera problem med naturgasledning
Om den planerade rysk-tyska naturgasledningen i Östersjön blir av behövs det en 70 meter hög kompressorstation öster om Gotska Sandön för att öka trycket på gasen i ledningen. Frågan om gasledningen delar länderna runt östersjön. Ryssland och Tyskland vill bygga den, medan Polen och de baltiska länderna är emot bygget. Sverige har inte tagit ställning, men statsminister Göran Persson kritiserade den föreslagna ledningsdragningen till havs vid Östersjökonferensen i Visby, och sa att den borde byggas på land istället. Vi har pratat med Robert Larsson som är säkerhetspolitisk analytiker på Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI. Han ser flera problem med naturgasledningen.

Reporter joans.neuman@sr.se

Oro på högskolan i Visby
Idag börjar inskrivningen på högskolan i Visby. Det är först när inskrivningen inleds som högskolan får veta om eleverna verkligen kommer att utnyttja sin plats. Oron är påtaglig, då antalet elever som dyker upp är helt avgörande för om skolan ska kunna genomföra alla kurser och därmed behålla personalen. Vi träffade högskolans utbildningschef Hans Svensson:

Reporter tomas.ardin@sr.se

Vi pratade även med elevkåren och studenterna för att höra vad dem tänker om framtiden.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Så blir du hipp i höst
Snart är det höst och med hösten kommer höstmodet. Jessica Hansson arbetar som säljare på klädaffären Vila i Visby. I Eter berättar hon vad som är riktigt hippt i höst.

Reporter karin.frimodig@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".