ETER onsdag 6 september

Engagerad ungdom
Inför valet den 17:e september vet vi ungefär hur stora de olika politiska partierna är, men hur ser det egentligen ut med deras ungdomsförbund? Eter har tittat närmare på hur medlemsaktiviteten ser ut i förbunden.


Reporter patrik.widegren@sr.se


Hantverkare hade fackmöte hemma hos Sylve
Har facket gjort sig skyldiga till olaga intrång eller hemfridsbrott? Sylve Jacobsson i Ala har anlitat hantverkare för att renovera sin familjegård i Akebäck. En dag när han kom hem upptäckte han att det pågick någon form av fackligt eller politiskt möte inne i hans nyrenoverade kök.

Reporter tomas.ardin@sr.se


Ministern utesluter inte totalstopp för torsken
Om den svenska jordbruksministern får bestämma kan det bli totalstopp av torskfisket i Östersjön. Ann-Christin Nykvist besökte Gotland idag inför Eu’s fiskeförhandlingar och hon menar att det behövs kraftfulla åtgärder för att rädda torskbeståndet.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Röstsedel kan bli rena vinstlotten
I USA finns en politiker som vill lotta ut en miljon dollar bland alla som går och röstar. Förslaget kom för att öka valdeltagandet i delstaten Arizona. Eters reporter Tomas Ardin tyckte att förslaget borde ställas även till gotlänningarna. Skulle det vara okey att ordna ett lotteri för att öka valdeltagandet?

Reporter tomas.ardin@sr.se


Oliv är höstens färg
Tv-kändisen och målaren Johnnie Krigström berättar om trenderna just nu när det gäller inredning, färg och design. Han får hjälp av inredaren Sophie Söderling.

Reporter patrik.widegren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".