Eter tisdag 26 september

Vill bo med likasinnade
Vid Talludden norr om Visby finns 24 nya lägenheter som är speciellt inriktade på äldre målgrupper. För att få bo där måste man vara 55 år eller äldre. Eter besökte området för att prata om varför man vill bo med bara likasinnade. 

Reporter tomas.ardin@sr.se

För och nackdelar med segregerat boende?
Lilian Virgin som suttit i riksdagens bostadsutskott kommer på besök till Eters studio. Vi undrar vad hon tänker om för och nackdelar med ett segregerat boende?

Reporter lars.eskelind@sr.se

Ledningen söker hjälp utifrån
Kritiken mot den ansträngda arbetsmiljön på högskolan i och med omorganisationen och uppsägningarna har gjort att högskoleledningen planerar att ta hjälp utifrån för att reda ut situationen.

Reporter ulrika.uusitalofernholm@sr.se

Vilka är invandrarna på Gotland?
De är unga, välutbildade, självförsörjande, de känner sig välkomna men bryr sig i övrigt inte särskilt mycket om sin nya landsmän. Det var - förenklat - den bild som växte fram när länsstyrelsen idag presenterade sin kartläggning  av invandringen till Gotland under åren 2000 till 2005.

Reporter tomas.ardin@sr.se

Språkfest på Rickard Steffengymnasiet
På Rickard Steffengymnasiet firas idag den europeiska språkdagen för att lyfta fram värdet av mångfalden i språk. Men hur viktigt är det egentligen med olika språk?

Reporter karin.frimodig@sr.se