ETER torsdag 5 oktober

Städare ser positivt på framtiden
I valrörelsen lovade de borgerliga partierna att de skulle underlätta för den som vill starta företag inom hushållsnära tjänster, exempelvis städfirmor. Det ska bli billigare att köpa städhjälp och det borde ju vara guld för städfirmorna. Eter har träffat Ingela Permerud på Samhall och Elsa Östman på Visby Städservice och båda är ganska optimistiska inför framtiden.

Reportrar tomas.ardin@sr.se, lars.eskelind@sr.se


Hur blir framtiden för företagarna på ön?
Nu blir det ju ny regering och också helt nya politiker som ska styra på Gotland. Något det pratats mycket om från borgerligt håll i valrörelsen är ju företagsklimatet. Men blir det någon skillnad när de borgerliga tar makten på Gotland?
Anders Thomasson är representant för svenskt näringsliv på Gotland. I Eter berättar vad han, vad han tror om framtiden för företagarna på ön.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Skelett gör livet lätt
Sabine Sten är en person som dyker upp på lite olika skolor på Gotland och runt om i landet. Hon är lektor i Osteologi - läran om ben. Idag besökte hon mellanstadiet i Fårösunds skola,för att  lära barnen där om skelettets uppbyggnad och hur man kan lära sig historia genom att titta på flera tusen år gamla skelett.

Reporter karin.frimodig@sr.se


Svårt att göra kulturarv tillgängligt för rullstolsburna
Om fyra år ska det vara betydligt lättare för rullstolsburna och andra personer med nedsatt rörelseförmåga att ta sig runt i samhället. Hela Sverige ska vara tillgängligare, som det heter. Men att göra Visbys medeltida kulturarv mer tillgängligt är inte helt lätt. Adolf Ratzka var på besök här i somras och kom inte in i S:ta Karins ruin eftersom det fanns en två decimeter hög tröskel som var i vägen för hans rullstol. Han klagade till kommunen och nu har han fått svar från  byggnadsnämnden som avskriver ärendet eftersom S:ta Karin inte är någon byggnad och inte är allmän plats.

Reporter karin.brindt@sr.se


Rhymatics släpper ny skiva
Vi pratar med Rhymatics, eller Stefan Gabrielsson, som släpper en ny skiva i oktober.

Reporter lars.eskelind@sr.se