ETER fredag 6 oktober

Allt våld i skolan är ett misslyckande
I veckan inträffade en händelse på en gotländsk skola där en elev slog en lärare i ansiktet efter en ordväxling. Här berättar skolkuratorn Ulla Widjer hur de arbetar när sådana situationer uppstår.

Reporter lars.eskelind@sr.se

Kemi på riktigt
I två dagar har skolelever fått lära sig mer om kemi. Framför allt handlar det om att eleverna ska inse att kemi inte bara är att blanda olika vätskor i ett provrör. Nu ska ungdomarna lära sig mer om hur kemin finns i vardagen. Här hör du eleverna Denise Rosvall och Ville Hoffstedt.

Reporter karin.frimodig@sr.se

I När satsar man på natur och miljö
I När socken satsas det nu särskilt på projekt om natur och miljö. Ett av dem är en Linnévandringsväg, ett lokalt naturvårdvårdsprojekt som initierats av hembygdföreningen. Vi träffade biologen Inga-Lena Östbrant som lagt upp själva stigen som följer Närs-ån fram till en gammal kvarnplats.

Reporter ulrika.uusitalo.fernholm@sr.se

Konst med Tapeten
Ikväll har konstnärsgruppen Tapeten, vernissage för sin nya utställning i deras galleri i Visby. Men Eter var där och tjuvkikade på utställningen redan nu under eftermiddagen då vi träffade konstnärerna Roger Ohlsson och Wiktor Paulsson.

Reporter karin.frimodig@sr.se