ETER måndag 9 oktober

Ökat supande men ändå inte
Systembolaget fortsätter att sälja mer och mer alkohol. Från januari fram till september ökade alkoholförsäljningen med 5,8 procent i genomsnitt för hela landet. Även på Gotland ökar försäljningen, men Gotland är samtidigt det län där ökningen är lägst. I kategorin spritdrycker minskar faktiskt försäljningen på ön.

Reporter karin.frimodig@sr.se och lars.eskelind@sr.se

Kamratstödjargrupp för spelberoende
Minst tusen personer på Gotland kan ha problem med spelberoende. Flera av dem riskerar att hamna i svåra spelmissbruk. Nu har en kamratstödjargrupp bildats för dem som fastnat i beroende. Eter har träffat Ralf Dahlkvist på beroendecentrum som är en av initiativtagarna.

Reporter jon.pelling@sr.se

Sexualitet och könsidentitet på fotogalleriet
Igår var det vernissage för konstutställningen
Swedish massage ; Förspelet. Den här utställningen finns nu på fotogalleriet i Visby och Eter var där idag och pratade konstnären Peter Assar Monsen.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Allt vanligare med borgliga begravningar
Det blir fler och fler som vill ha andra sorters begravningar än den traditionella i kyrkan. Sedan staten skildes från kyrkan har antalet borgerliga begravningar nästan fördubblats. Nästan sju procent sker nu utan kyrklig inblandning. Borgerliga begravningar kan utformas väldigt fritt och vem som helst kan hålla i själva ceremonin.

Reporter jon.pelling@sr.se


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista