ETER torsdag 12 oktober

Mer kunskap om hedersrelaterat våld
Utbildningsdag ska få bland andra skolpersonal att lättare upptäcka hedersrelaterat våld. Eter träffade skolkuratorerna Ulla Widjer och Marie Hagberg som berättade om hur de ser på problematiken.

Reporter karin.frimodig@sr.se

100 personer deltar i stor katastrofövning
I kväll genomförs en katastrofövning vid flygfältet i Visby.Totalt kommer 100 personer att delta i övningen som är den största som genomförts på Gotland. Vi pratar med övningsledare Christer Stoltz, för att ta reda på vad är som egentligen kommer hända?

Reporter lars.eskelind@sr.se

Valets förlorare återvänder till jobbet
Socialdemokraten Åke Svensson som tidigare varit kommunalråd återvänder till sitt vanliga jobb.
Vi undrar hur det känns när vardagen plötsligt förändras?

Reporter lars.eskelind@sr.se

Burgsvik blir Visby
Idag är det invigning av företaget Uniguides nya lokaler i Visby. Telemarketingföretaget som startade i Burgsvik fortsätter nu att utöka sin verksamhet också i Visby.

Reporter karin.frimodig@sr.se

Ultraljudsundersökningar kan visa fel resultat
Igår berättade Sveriges televisions Rapport i ett reportage om att ultraljudsundersökningar kan visa fel resultat beroende på att många ultraljudsapparater inte fungerar som de ska.Var femte apparat är för dålig, enligt tv-reportaget. Vi pratade med Svante Walldén verksamhetschef på röntgenkliniken på lasarettet i Visby för att ta reda hur det står till med Ultraljudsapparterna i Visby?

Reporter lars.eskelind@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".